Inledning

Götaserien är ett initiativ av Västergötlands Boxningsförbund (VBF) och Östsvenska Boxningsförbundet (ÖBF) att skapa fler tävlingstillfällen för matchboxare inom landet. Serien välkomnar boxare från samtliga klubbar som är medlemmar i Svenska Boxningsförbundet. Vi har som mål att under 2018 arrangera 6 deltävlingar på olika platser inom dessa distriktsförbunds gränser.

Förutom detta, har vi som mål att tillämpa femdomarsystem för att få mera rättvisa resultat och samtidigt ge flera domare tillfällen för att öva. Vi kommer att ha biträdande tävlingsledare för att sprida erfarenheten till flera. Kunskapen om hur poängmaskinen hanteras ska övas av flera vid varje tillfälle. Slutligen ska arrangemangen spridas så att flera klubbar får öva färdigheten i att arrangera en tävling.

Välkomna att anmäla boxare och bidra till utvecklingen av vår sport.

Tävlingsvillkor för kommande deltävling

Anmälan: Via TA-systemet. Anmäl även boxares kontaktperson till någon av våra matchmakers.

Arrangör: VBF & ÖBF tillsammans med någon, Klasser: senior, junior och ungdom

Datum: 3 juni 2018, Invägning och läkarundersökning: 09.00-11.00, Tävlingsstart: 13.00

Plats: Värmlandsgatan 16, Norrköping, Anmälan senast: 25 maj 2018

Tävlingsledare: Per-Ola Lindell, Domaransvarig: Ej utsedd

Matchmakers: (1) Per-Ola Lindell 0734-18 23 02, (2) Jan Eliasson 070-368 77 97, (3) Anders Ljungholm 073-151 81 24, (4) Ray Husac 073-594 54 11 och (5) Jonas Hjelm 073-361 33 14

Deltagaravgift: 50 kr, betalas vid registrering och invägning. Avgiften tillfaller lokal arrangörsklubb.

Information

Löpande information inför tävlingen, bokade matcher och resultat kommer att presenteras på Götaseriens hemsida på: http://www.sweboxcoach.se/gotaserien.

Genomförande

Samtliga matcher kommer att medräknas i serien. Vissa matcher kommer även ingå i Mästarligan och andra i distriktskamp mellan VBF och ÖBF.

Varje boxare tilldelas 2 poäng för seger eller 1 poäng för deltagande. Boxare som utses till bästa hemma- eller bortaboxare tilldelas 1 poäng extra. Varje boxare deltar i en individuell serie som är baserad på motsvarande åldersklass, dvs. ungdom, junior och senior. Klubbar tävlar i en klubbserie och får 2 poäng för varje seger eller 1 poäng för deltagande. Eventuell poäng för bästa boxare tillfaller även klubben i klubbserien. De fyra bästa matcherna räknas.

Övrigt

Då särskilda behov föreligger, kan enstaka diplomboxningsmatcher genomföras före seriens matcher. Detta för att lyfta fram förmågor hos lokal arrangörsklubb, för att motivera klubb med endast en medverkande matchboxare att komma eller för de ska ingå i en distriktskamp.